Vacature Prakken d’Oliveira

Vacature Prakken d’Oliveira

Student-stagiair Milieurecht

Volg je als rechtenstudent een masteropleiding of ben je recent afgestudeerd, en wil je graag een paar maanden meelopen op een bijzonder advocatenkantoor? Bij Prakken d’Oliveira zijn we op zoek naar een student-stagiair(e) die van juli t/m september 2021 het team van de afdeling Milieurecht komt versterken (voor 4 á 5 dagen in de week).

Prakken d’Oliveira verdedigt niet alleen de belangen van mensen, maar ook de belangen van de natuur. Onze advocaten procederen regelmatig namens belangenorganisaties en milieubewuste particulieren die opkomen voor de bescherming van landschap en natuur. De Wet natuurbescherming staat centraal in deze procedures. De Wet natuurbescherming bevat regels voor de bescherming van diersoorten, plantsoorten en natuurgebieden in Nederland. 

De stage biedt een mooi inkijkje in ons vak en geeft je bijvoorbeeld de kans om in de omstandigheden van bepaalde dieren, plantsoorten en natuurgebieden te duiken, processtukken te schrijven en zittingen bij te wonen.

Solliciteren kan tot 1 mei 2021. Stuur met je sollicitatie een motivatiebrief, CV en cijferlijsten mee, en eventueel een artikel of scriptie voor zover dat betrekking had op het milieurecht. Voor vragen kan je contact opnemen met Dora Brouwer (dbrouwer@prakkendoliveira.nl). Voor meer informatie over het kantoor, klik hier.