Vacature Lexence

Vacature Lexence

Vacature: Advocaat-stagiaire Omgevingsrecht

Lexence is hét kantoor op het gebied van Vastgoed. Het team Omgevingsrecht van Michael Klijnstra bestaat op dit moment uit vier advocaten en houdt zich voornamelijk bezig met het procederen en adviseren over onderwerpen op het gebied van omgevingsrecht, waaronder de ruimtelijke ordening en het milieurecht. Kies jij voor deze functie, dan word je omgeven door het recht en zal je beleggers, ontwikkelaars en private partijen assisteren bij diverse vastgoedprojecten op het gebied van woningbouw, kantoorontwikkeling, retail en utiliteitsbouw.

FUNCTIE: ADVOCAAT-STAGIAIRE DIE BELANGSTELLING HEEFT VOOR DE VASTGOEDBRACNCHE
Vanaf je eerste werkdag maak je deel uit van een compact team dat adviseert en, waar nodig, procedeert in het kader van het publiekrechtelijk deel van vastgoedprojecten:
• Het adviseren over alle aan de overheid gerelateerde aspecten van vastgoedontwikkeling in samenwerking met andere Vastgoedteams. Denk aan advies over bestemmingsplannen, omgevingsvergunningen, provinciale regelgeving, luchtkwaliteit, bodem, geluid en natuurbescherming;
• Het opstellen van processtukken voor de rechtbank of voor de Raad van State;
• Het vertegenwoordigen en bijstaan van cliënten tijdens besprekingen en zittingen;
• Het verrichten van jurisprudentie- en literatuuronderzoek.

WIJ ZOEKEN: EEN ENTHOUSIAST & DOORTASTEND JURIST MET OOG VOOR DE (VERANDERENDE) WERELD OM ONS HEEN
• Een afgestudeerde meester in de rechten met grote interesse in de vastgoedpraktijk en het omgevingsrecht in het bijzonder;
• Een ondernemende en praktische instelling met interesse voor complexe regelgeving en vraagstukken;
• Een leergierig, doortastend en creatief jurist met goede sociale vaardigheden;
• Een gemotiveerd juridisch talent met een oplossingsgerichte werkwijze, analytisch vermogen en een foutloze beheersing van de Nederlandse taal.

WIJ BIEDEN: EEN JURIDISCHE KIJK OP ACTUELE ASPECTEN DIE SPELEN IN DE SAMENLEVING
• Een omgeving waar je kan meewerken aan zaken die er maatschappelijk toe doen;
• Een prettige en inspirerende collegiale sfeer en nauwe samenwerking in het team én sectie breed;
• Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling door ons eigen interne opleidingsprogramma ‘de Kennisladder’;
• Sociale activiteiten, waaronder bootcamp, hardlooptrainingen en kantooruitjes.

OVER ONS: EEN VASTGOEDSPECIALIST DIE CLIENTEN VOORZIET VAN HELDER EN PRAGMATISCH ADVIES
Lexence is een zich continu ontwikkelend advocaten- en notarissenkantoor in Amsterdam gespecialiseerd in vastgoed- en ondernemingsrecht. Wij bedienen met verschillende teams aansprekende cliënten die in de top van hun markt opereren.

De advocaten omgevingsrecht adviseren en procederen op het gebied waar de overheid en overheidsregels invloed hebben op vastgoed. Advisering en begeleiding bij nieuwbouw- en (binnenstedelijke) herontwikkelingsprojecten, vastgoedtransacties en opkomen voor de (concurrentie-)belangen van cliënten, begeleiden of procederen in bestemmingsplan- en omgevingsvergunningprocedures etc. Onze cliënten variëren van beursgenoteerde institutionele beleggers, projectontwikkelaars en overheden tot buitenlandse vastgoedpartijen Waar nodig voert een advocaat omgevingsrecht bezwaar- en beroepsprocedures bij rechtbanken en de Raad van State.

SOLLICITEREN & CONTACT: BEN JIJ KLAAR VOOR HET ECHTE WERK?

Als jij enthousiast wordt van bovenstaande tekst, dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. In je motivatiebrief lezen wij graag waarom jij denkt dat deze plek voor jou het Echte Werk is. Solliciteren kan via de website. Mocht je nog vragen hebben over deze functie of over het sollicitatieproces, aarzel dan niet en neem contact op met onze recruiter Nynke Wolters via telefoonnummer 020 – 5736 738.

Spring naar toolbar