Natuurmonumenten heeft een stageplek beschikbaar voor een ambitieuze student!

Natuurmonumenten heeft een stageplek beschikbaar voor een ambitieuze student!

Wil je een steentje bijdragen aan de natuurgebieden in Nederland? Dan is een stage bij de afdeling Juridische Zaken bij Natuurmonumenten misschien wat voor jou!

De afdeling Juridische Zaken binnen Natuurmonumenten bestaat uit vijf juristen en twee medewerkers nalatenschappen. Juridische Zaken heeft een interne adviserende rol en heeft veel contact met andere afdelingen zoals de afdeling Natuur&Landschap en Public Affairs. We krijgen te maken met uiteenlopende vragen op allerlei verschillende rechtsgebieden. Dit zijn zowel bestuursrechtelijke vragen (bijvoorbeeld over de Wet natuurbescherming, de Waterwet, bestemmingsplannen, beheerplannen, vergunningen, natuursubsidies, etc.) als civielrechtelijke vragen (erfpacht, pacht, huur, aansprakelijkheidskwesties, e.d.). Grote vraagstukken die op dit moment bijvoorbeeld spelen zijn de stikstofproblematiek, alles rondom soortenbescherming en de waterkwaliteit en -kwantiteit. Bij deze vraagstukken speelt ook het Europees recht een rol. Op het grensvlak van bestuursrecht en civiel komen er bovendien regelmatig staatssteun vraagstukken voorbij. 

Tijdens onze twee maanden durende fulltime stage maak je uitgebreid kennis met onze vereniging en onze natuurgebieden. Hoe dan? Door een brede en inhoudelijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van onze natuurgebieden. Zo bereid je o.a. processtukken voor, voer je (jurisprudentie) onderzoeken uit, schrijf je notities en schuif je aan bij onze wekelijkse teamoverleggen, waarin wij de lopende kwesties en nieuwe ontwikkelingen bespreken. Ook krijg je de mogelijkheid om interne besprekingen bij te wonen, op kantoor of als het even kan combineren we dat met een bezoek aan onze natuurgebieden. Ook kan je mee naar zittingen, als die er zijn in jouw stageperiode. Kortom: je bent écht onderdeel van ons team.

Voor deze studentstage zoeken we iemand die met name geïnteresseerd is in het bestuursrecht, maar mocht je ook interesse hebben in de privaatrechtelijke kanten van het werk bij Natuurmonumenten, dan is het ook mogelijk om een wat bredere stage te lopen; daarover treden we graag met je in overleg.


Wat hebben we verder te bieden? Natuurmonumenten is met ruim 700 werknemers een grote organisatie. Daarom krijg je als stagiair(e) een vaste stagebegeleider, die jou wegwijs zal maken in de organisatie. Je werkplek zal kantoor Amersfoort zijn. Heb je geen OV-studentenkaart dan vergoeden we jouw reiskosten. Voor de stage ontvang je een stagevergoeding van maandelijks € 200,- bruto per maand op basis van een 37-urige werkweek (dat is Natuurmonumenten fulltime).

Solliciteren? Dat doe je door een motivatiebrief met cv naar l.mulder@natuurmonumenten.nl te sturen. Voor eventuele vragen kan je uiteraard ook telefonisch contact opnemen (06 57156928). 

Spring naar toolbar