Activiteiten

Activiteiten

Toekomstige activiteiten

Bezoek Houthoff

Op dinsdag 9 mei zullen wij s’middags een bezoek brengen aan advocatenkantoor Houthoff! Verdere info over Houthoff kan je hier vinden: link. Je kan je hiervoor aanmelden bij Quinten (0634881999).

Eindejaars BBQ

Zet de datum 22 juni alvast in je agenda! Wij zullen die avond samen BBQ’en in het Westerpark, waar de sectie ook voor uitgenodigd is. Zo kunnen we samen het jaar afsluiten!

Terugblik activiteiten

Eten na oratie

Woensdag 19 April, na de oratie van Jacobine van den Brink en Jerfi Uzman hebben wij met een groep gegeten bij een leuk restaurantje in de buurt.

Bezoek Catch Legal

Vrijdag 14 april hebben wij een bezoek gebracht aan Catch Legal, een juristenkantoor gespecialiseerd in het omgevingsrecht! Wij hebben daar geleerd hoe het is om bij Catch te werken en samen met Abdulla een leuke casus behandeld, met na afloop een borrel! 

Lezing Jerfi Uzman

Op dinsdag 21 maart heeft Jerfi Uzman op de Universiteit Utrecht een lezing gegeven over een van zijn drie nieuwe staatsrechtelijke beginselen: het beginsel van constitutionele hoffelijkheid! Samen met de Utrechtse studievereniging Politiea hebben wij de lezing mogen bijwonen.

Studiereis Berlijn

Van 10 – 13 maart zijn wij met een groep naar Berlijn gegaan! Het uitgebreide verslag kan je lezen op de website door te klikken op activiteiten!

Borrel 16 Februari

16 Februari was het weer tijd voor onze maandelijkse borrel, dit keer bij Cafe Vijzel. Ajax stond op en het was weer een gezellige avond.

Bezoek aan het CRvB 27 januari

27 januari hebben wij met een groep een bezoek aan het CRvB gebracht, waar we een zitting hebben bijgewoond. Deze mochten wij daarna nabespreken met de rechters en hierna hebben wij daar geluncht. Het was een leerzaam en leuk bezoek! Dank aan het CRvB en aan alle leden die gekomen zijn.

Borrel 13 december

13 december hebben wij met de leden geborreld voor de kerstperiode bij Bar Koosje. Het was erg gezellig en leuk om iedereen weer eens wat informeler te spreken. In februari volgt weer een nieuwe borrel!

Wissel ALV – 3 november 2022

Donderdag 3 november heeft de jaarlijkse wissel ALV plaatsgevonden waarbij het nieuwe bestuur van SVP werd ingesteld! Daarnaast werd het Huishoudelijk reglement vastgesteld. Hier zijn de notulen van de vergadering. Na de wisselvergadering heeft er een (zeer geslaagde) borrel plaatsgevonden bij Bar Lempicka!

Het bestuur voor aankomend jaar bestaat uit:

Valentina de Waard – Voorzitter

Quinten Beelaerts – Secretaris

Laurien Huisman – Penningmeester

Werkbezoek Ministerie van Justitie en Veiligheid – 7 oktober 2022

Op 7 oktober is SVP met haar leden op werkbezoek geweest bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid in Den Haag. We werden op het ministerie ontvangen door een aantal wetgevingsjuristen die ons hebben verteld over hun werkzaamheden. Hier kwamen verschillende onderwerpen aanbod, zoals het corona wetgevingsproces, het beantwoorden van kamervragen en hoe het is om onder verschillende ministers te werken. Ook werd verteld hoe je wetgevingsjurist wordt en wat de academie voor wetgevingsjuristen inhoudt. Het was een erg leuke ochtend, bedankt J&V!

*

Kantoorbezoek Houthoff – 4 mei 2022

SVP is op woensdag 4 mei op kantoorbezoek geweest bij Houthoff. We hebben deze ochtend een casus over Milieudefensie en het Shell vonnis behandeld samen met een aantal advocaten. Daarnaast hebben wij een rondleiding gekregen door het kantoor en de ochtend afgesloten met een lunch samen met een verschillende advocaten. Het was een geslaagde ochtend!

*

Lunchlezing Esther de Rooij – 20 april 2022

Op 20 april heeft Esther de Rooij, rechter bij de rechtbank Amsterdam, een lezing aan SVP leden gegeven over haar werkzaamheden in Oekraïne ter versterking van de rechtsstaat. Zij vertelde dat zij een project is gestart met een rechtbank in Oekraïne om hen te helpen het gerechtelijke proces te her-evalueren. Ook vertelde zij dat zij in Oekraïne was toen de oorlog uitbrak en wat voor impact dat op haar heeft gemaakt. Tot slot vertelde zij ook over haar inzet om Oekraïners op te vangen en ervoor te zorgen dat zij onderdak kregen bij onder andere collega rechters. Bedankt Esther!

*

Maandelijkse borrels

SVP heeft op verschillende locaties maandelijks geborreld! Het eerste drankje is voor onze rekening, dus nog meer reden om lid te worden en gezellig langs te komen!

*

Catch Legal – 10 maart 2022

Op 10 maart hebben wij een kantoorbezoek gebracht aan Catch Legal. Catch Legal is al enige tijd aan SVP verbonden en geeft juridisch advies in het omgevingsrecht en bestuursrecht. Hierbij valt te denken aan thema’s zoals bouwen en ontwikkeling, handhaving, detailhandel en horeca. Tijdens het kantoorbezoek hebben onze leden kennis kunnen maken met het kantoor en hebben wij een omgevingsrecht casus behandeld. De ochtend werd afgesloten met een lunch en een prijsvraag. Het was een leuke ochtend, tot volgend jaar!

*

Holla Advocaten – Cursus omgevings- en energierecht

Harald Wiersema en Victoria Rakovitch van Holla Advocaten hebben vrijdag 26 november 2021 een workshop omgevings- en energierecht gegeven aan SVP leden op de UvA. Wij vonden het een erg leuke cursus en willen Harald en Victoria erg bedanken!

Spring naar toolbar