Activiteiten

Activiteiten

Toekomstige activiteiten

Holla Avocaten – datum nader te bepalen

Binnenkort zal Holla Advocaten een bezoek brengen aan de UvA en daar een workshop verzorgen. 

Bij Holla wordt ambitie en drive gecombineerd met een aangenaam, vriendelijk karakter. Daarnaast geldt voor alle klanten dat zij werken als één team. Holla’s klanten zijn verspreid over heel Nederland en in allerlei sectoren actief. Holla heeft dan ook specialisten op meer dan 20 rechtsgebieden in huis.

Harald Wiersema is één van deze specialisten; hij heeft jarenlange ervaring binnen de bestuursrechtpraktijk. Harald en zijn team zijn thuis in alle facetten van het omgevingsrecht, het milieurecht en het grensgebied tussen publiek- en privaatrecht, waaronder ook het aanbestedingsrecht en het bestuursschaderecht. Graag deelt hij zijn ervaringen met jullie!

Lees meer over Holla op hun website

Nu al aanmelden? Stuur dan een mailtje naar secretaris@svp-amsterdam.nl

SVP ALV – 27 oktober

Op woensdag 27 oktober om 19:30 zal de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de SVP plaatsvinden op de UvA. Tijdens de ALV zal het zevende bestuur van de SVP ingestemd worden. Uiteraard wordt afgesloten met een borrel. 

Aanmelden of vragen? Stuur een mailtje naar info@svp-amsterdam.nl

Terugblik activiteiten

Hieronder een terugblik van een aantal activiteiten die wij afgelopen jaar hebben georganiseerd.

Symposium fraudebestrijding

Op 29 april heeft de SVP samen met Frederik van der Marck (Groningen) en Politeia (Utrecht) een online symposium georganiseerd over de kinderopvangtoeslagenaffaire uitgebreid besproken worden. Ook is aan bod gekomen hoe juristen voortaan met dit soort vraagstukken om kunnen gaan. Wij willen prof. mr. dr. A.T. Marseille, mr. dr. L. van den Berge en prof. mr. J.E. van den Brink ontzettend bedanken voor hun enthousiaste en interessante betogen over de toekomst van het bestuursrecht. Wij vonden het een zeer geslaagde avond!

Staats- en Bestuursrecht wandeling in Amsterdam 

Op 22 april heeft de SVP weer een fysieke activiteit georganiseerd. We hebben in het Vondelpark genoten van het heerlijke weer onder het genot van wat drankjes en hapjes. We willen iedereen bedanken voor een gezellige middag!

Bezoek aan de Ministeries van BZK en J&V

Op 12 maart heeft de SVP een online bezoek gebracht aan het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties en aan het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Tijdens dit bezoek is onder andere het wetgevingstraject en de digitalisering van de overheid besproken. Verder is verteld wat werken bij een ministerie inhoudt. Wij vonden het een geslaagd bezoek!

UvA SBR/SVP Verkiezingsevenement

Op 5 maart heeft de SVP samen met de sectie Staats- en bestuursrecht de bijeenkomst “Verkiezingen in (corona) crisistijd!” georganiseerd. Daarbij waren mr. dr. P. van den Eijnden en mr. N. Qoubbane vanuit het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aanwezig om meer te vertellen over de totstandkoming van de ‘Tijdelijke wet verkiezingen covid-19’. Verder hebben een aantal studenten vanuit het vak Staats- en bestuursrecht in de praktijk hun bevindingen over het stemmen in coronatijd gedeeld. Kortom, een zeer leerzame middag!

Digitaal kantoorbezoek – Catch Legal

Op 12 juni organiseerde SVP voor het eerst een digitaal kantoorbezoek. De juristen van Catch Legal gaven ons via Zoom een presentatie waardoor we een goede indruk hebben gekregen in hoe het is om bij Catch Legal te werken! Kijk voor meer info op de website van Catch legal. Er zijn regelmatig vacatures op het gebied van het bestuurs- en omgevingsrecht. Mochten er naar aanleiding van het kantoorbezoek nog vragen zijn dan kan contact worden opgenomen met Melissa Zee of Nina Schippers.

Berlijn reis
In februari zijn we met onze leden naar Berlijn afgereisd voor een ontzettend gezellige én informatieve studiereis. Een van de hoogtepunten was het bezoek aan de Bundestag, waarbij wij meer hebben geleerd over de roemruchte politieke geschiedenis van Duitsland.

College voor de Rechten van de Mens
Ook heeft de SVP de college voor de rechten van de mens bezocht in November. Wij kregen een interessante presentatie met ruimte voor discussie. Vervolgens woonde wij een zitting bij over leeftijdsdiscriminatie.

o

Spring naar toolbar