Vacatures

Vacatures

Vacatures

Hieronder staan alle vacatures. Uw vacature hier? Stuur ons een mail voor meer informatie.

Catch Legal

SVP deelt met genoegen een stage-vacature van haar hoofdsponsor: juristenkantoor Catch Legal! Heb jij interesse in het bestuurs- en omgevingsrecht, en zoek jij nog een stageplek? Neem dan zeker eens een kijkje hieronder! Wil jij werken in een team met jonge en creatieve collega’s? Wil jij je specialiseren in het omgevingsrecht? En ben jij op zoek naar een stageplek? Neem dan vooral een kijkje op onze gloednieuwe wervingswebsite: www.catchwerkgeluk.nl . Hier lees je alles over wie wij zijn, wat wij doen en wat Catch Legal voor jóu kan betekenen. Als ons verhaal jou aanspreekt, neem dan gerust contact op met Nina Schippers, n.schippers@catchlegal.nl of bel ons 020 30 17 180 voor een informele kennismaking.

Stagiair(e) bestuursrecht/omgevingsrecht bij Catch Legal

Als stagiair(e) ondersteun je het team van juristen. De werkzaamheden zijn all-round. Je werkt bij ons direct mee aan verschillende dossiers. Je start met het doen van jurisprudentie-, literatuur- en wetgevingsonderzoek en het uitwerken van het resultaat daarvan in een juridische notitie. Als blijkt dat je dit in de vingers hebt, zal je ook gaan meeschrijven aan (concept)processtukken.

Daarnaast werken wij binnen het team met bestuursrechtelijke thema’s die zijn verdeeld onder de juristen. Onderdelen van het themawerken zijn het bijhouden van alle ontwikkelingen in jurisprudentie, literatuur en wetgeving, het schrijven van blogs, het verzorgen van bijeenkomsten en het intern/extern delen van kennis. Als stagiair(e) werk je ook mee aan een thema en zal je een of meerdere onderdelen ondersteunen.

Interesse in deze vacature? Voor de laatste update over de vacature verwijzen we jullie graag door naar de werken-bij website van Catch Legal (www.catchwerkgeluk.nl).

Meer info? Klik hier.

De Haij & Van der Wende advocaten

Jurist algemene praktijk met affiniteit bestuursrecht en ambitie om advocaat te worden

Ben jij net klaar met je studie Rechtsgeleerdheid en wil je niets liever dan advocaat worden? Heb jij een passie voor ondernemingsrecht en bestuursrecht? De Haij & Van der Wende advocaten zoekt een kandidaat die wil beginnen als jurist met als doel uiteindelijk te gaan starten met de beroepsopleiding advocatuur. Immers, voor beide partijen is het fijn om te weten wat ze aan elkaar hebben, voordat ze deze investering aangaan. Zodra de klik er is en het vertrouwen aan beide kanten bestaat, kan je gaan starten met de beroepsopleiding advocatuur.

BEDRIJFSPROFIEL

De dienstverlening van dit kantoor staat bekend om het maatwerk en de snelheid. Het profiel van een gemiddelde cliënt is een voornemend ondernemer op zoek naar juridisch inhoudelijk advies op maat. Met 7 collega’s, allen werkzaam binnen het ondernemersgeoriënteerde werkveld, wordt er veel overleg gevoerd en samengewerkt. Er hangt een gemoedelijke en gezellige sfeer, hard werken en hard lachen gaan hier hand-in-hand. De onderlinge sfeer is dan ook erg belangrijk: kennis kun je bijschaven, een onderlinge klik niet.

Meer info? Klik hier.

Blenheim Advocaten

Studentstage bestuursrecht

Kom ons team Bestuursrecht versterken door juridisch voorbereidend en ondersteunend werk te verrichten: dossieronderzoek, analyse, jurisprudentieonderzoek, het uitzoeken en beantwoorden van juridische vraagstukken! 

Blenheim Advocaten is een innovatief middelgroot advocatenkantoor in Amsterdam met een leeuwenhart voor klanten. Met bezieling voor ondernemerschap. En met een team van mensen met wie het heel prettig werken is. “Work-life balance” staat hoog in het vaandel. 

Wij bieden Wij bieden je een brede stage waarin je veel van de dagelijkse praktijk zult zien en meemaken. Je ontvangt een stagevergoeding en uiteraard bieden wij je de mogelijkheid om, na je afstuderen, intern te solliciteren naar de functie van advocaat-stagiair. Het is ook mogelijk om als werkstudent te komen werken in onze bestuursrechtpraktijk. 

Meer info? Klik hier.

AKD

Advocaat-stagiaire Omgevings- en Bestuursrecht

AKD is een van de vijf grootste advocatenkantoren in Nederland, met een stevige footprint in de Benelux. De vakgroep bestuursrecht behoort tot de top van Nederland. De specialisten binnen de vakgroep bestuursrecht beheersen alle facetten van het bestuursrecht en zij adviseren en procederen voor zowel (semi-)overheden als voor bedrijven.

Wij zijn op zoek naar een advocaat-stagiaire omgevingsrecht en bestuursrecht (fulltime, 40 uur per week) ter uitbreiding van het team voor onze vestiging in Amsterdam.

Wat ga je doen?
Als advocaat-stagiaire bij AKD werk je samen met kantoorgenoten aan diverse zaken. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om de besluitvorming voor bouwprojecten en daarover te sluiten (exploitatie-)overeenkomsten. Ook houd je je bezig met het handhavingsrecht en gemeenterechtelijke kwesties, waarbij veel aandacht is voor het politiek-bestuurlijke aspect. Alles uiteraard onder begeleiding van een of meerdere leden van het hechte Amsterdamse bestuursrechtteam. 

Meer info? Klik hier.