Vacatures

Vacatures

Vacatures

Hieronder staan alle vacatures. Uw vacature hier? Stuur ons een mail voor meer informatie.

NIEUW BESTUUR SVP

SVP is opzoek naar een nieuw bestuur! Het zijn gekke tijden, maar sommige dingen gaan gewoon door. De tijd is aangebroken dat wij opzoek gaan naar onze opvolgers!

Na een ontzettend mooi jaar met gezellige en leerzame activiteiten is het tijd om het stokje over te dragen. 
Het volgende bestuur start in september/oktober 2020. 

Bestuur zijn bij SVP betekent bestuurservaring opdoen, je leert de vakgroep en je medestudenten goed kennen. Het is bovendien een uitgelezen kans om je netwerk uit te breiden. Omdat we een jonge vereniging zijn, is er veel ruimte voor het bedenken en uitvoeren van je eigen ideeën voor de SVP. Het gaat om een parttime bestuur dat zeer goed te combineren is met de master.


Er kan gesolliciteerd worden voor de functie van voorzitter, secretaris, penningmeester en commissaris activiteiten. Het gaat om part-time functies van gemiddeld 4-8 uur per week. Open sollicitaties zijn ook welkom! Mail ons vooral voor meer informatie of als je ons wilt spreken om wat vragen te stellen. Meteen enthousiast geworden? Stuur dan een korte motivatie en je cv naar info@svp-amsterdam.nl.

Catch Legal

SVP deelt met genoegen een stage-vacature van haar hoofdsponsor: juristenkantoor Catch Legal! Heb jij interesse in het bestuurs- en omgevingsrecht, en zoek jij nog een stageplek? Neem dan zeker eens een kijkje hieronder!Wil jij werken in een team met jonge en creatieve collega’s? Wil jij je specialiseren in het omgevingsrecht? En ben jij op zoek naar een stageplek? Neem dan vooral een kijkje op onze gloednieuwe wervingswebsite: www.catchwerkgeluk.nl . Hier lees je alles over wie wij zijn, wat wij doen en wat Catch Legal voor jóu kan betekenen. Als ons verhaal jou aanspreekt, neem dan gerust contact op met Nina Schippers, n.schippers@catchlegal.nl of bel ons 020 30 17 180 voor een informele kennismaking.


Catch Legal

Stagiair(e) bestuursrecht/omgevingsrecht bij Catch Legal

Wie ben jij?

Jij bent onze enthousiaste toekomstige stagiair(e) die ons team voor minimaal 24 uur per week gedurende twee maanden wil komen versterken. De startdatum is in overleg te bepalen.

Zie jij jezelf daarin terug? Dan staat dit je te wachten!

Als stagiair(e) ondersteun je het team van juristen. De werkzaamheden zijn all-round. Je werkt bij ons direct mee aan verschillende dossiers. Je start met het doen van jurisprudentie-, literatuur- en wetgevingsonderzoek en het uitwerken van het resultaat daarvan in een juridische notitie. Als blijkt dat je dit in de vingers hebt, zal je ook gaan meeschrijven aan (concept)processtukken.

Daarnaast werken wij binnen het team met bestuursrechtelijke thema’s die zijn verdeeld onder de juristen. Onderdelen van het themawerken zijn het bijhouden van alle ontwikkelingen in jurisprudentie, literatuur en wetgeving, het schrijven van blogs, het verzorgen van bijeenkomsten en het intern/extern delen van kennis. Als stagiair(e) werk je ook mee aan een thema en zal je een of meerdere onderdelen ondersteunen.

Verder pak je alle andere werkzaamheden op die op je pad komen.

Kijk ook op ons bedrijfsprofiel voor meer informatie.

Krijg je van deze uitdaging energie? Dan kan jij vast alle eisen afvinken!

 • Je volgt de master Jurist & Overheid/Staats- en Bestuursrecht of hebt die onlangs afgerond;
 • je hebt een passie voor het bestuurs- en/of omgevingsrecht;
 • je zou graag twee kanten van het bestuurs- en omgevingsrecht willen leren kennen (zowel vanaf de zijde van de overheid als vanaf de zijde van de particulier/ondernemer);
 • van juridische uitzoekklussen krijg jij geen genoeg;
 • een flexibele instelling en hard werken is je niet onbekend;
 • plezier maken is je ook niet onbekend;
 • reeds opgedane werkervaring binnen het bestuurs- en of omgevingsrecht is een zeer gewaardeerde pré en
 • je bent woonachtig in de omgeving van onze mooie stad Amsterdam.

Van ruilen komt huilen, maar niet bij ons! In ruil voor het bovenstaande bieden wij je het volgende aan.

 • Ervaring in de praktijk opdoen met direct eigen verantwoordelijkheid;
 • de mogelijkheid om zelfstandig én in teamverband aan zaken te werken;
 • alle kans om jezelf te ontwikkelen;
 • doorgroeimogelijkheid naar de functie van junior jurist;
 • een stagevergoeding en
 • de leukste collega’s!

Wat wil je nog meer! Spreken we je snel?

Voor vragen over de functie, kan je terecht bij onze manager mw. mr. Nina Schippers op telefoonnummer 020-3017180 of per e-mail via nschippers@catchlegal.nl.
Heb jij geen vragen voor onze manager en wil je direct solliciteren? Motivatiebrief met CV kan worden verzonden naar secretariaat@catchlegal.nl.

De Haij & Van der Wende advocaten

Jurist algemene praktijk met affiniteit bestuursrecht en ambitie om advocaat te worden

FUNCTIE OMSCHRIJVING – JURIST

Ben jij net klaar met je studie Rechtsgeleerdheid en wil je niets liever dan advocaat worden? Heb jij een passie voor ondernemingsrecht en bestuursrecht? De Haij & Van der Wende advocaten zoekt een kandidaat die wil beginnen als jurist met als doel uiteindelijk te gaan starten met de beroepsopleiding advocatuur. Immers, voor beide partijen is het fijn om te weten wat ze aan elkaar hebben, voordat ze deze investering aangaan. Zodra de klik er is en het vertrouwen aan beide kanten bestaat, kan je gaan starten met de beroepsopleiding advocatuur.

BEDRIJFSPROFIEL

De dienstverlening van dit kantoor staat bekend om het maatwerk en de snelheid. Het profiel van een gemiddelde cliënt is een voornemend ondernemer op zoek naar juridisch inhoudelijk advies op maat. Met 7 collega’s, allen werkzaam binnen het ondernemersgeoriënteerde werkveld, wordt er veel overleg gevoerd en samengewerkt. Er hangt een gemoedelijke en gezellige sfeer, hard werken en hard lachen gaan hier hand-in-hand. De onderlinge sfeer is dan ook erg belangrijk: kennis kun je bijschaven, een onderlinge klik niet.

SALARISINDICATIE

Een salaris tussen de € 2500 en € 3100, afhankelijk van je kennis en ervaring.

FUNCTIE EISEN – JURIST 

Je hebt de Master Rechtsgeleerdheid afgerond;

 • Er is geen werkervaring vereist, stage-ervaring is wel een pré;
 • Je hebt affiniteit met Bestuursrecht (ruimtelijke ordening);
 • Je hebt de ambitie om Advocaat te worden;
 • Je houdt van een geintje.       

CONTACTPERSOON  : Hans de Haij via h.de.haij@haijwende.nl

Blenheim Advocaten

Studentstage bestuursrecht

Ben jij bezig met je Master Bestuursrecht en wil je graag (naast je Master) praktijkervaring op doen in de advocatuur? 

Blenheim, een modern Amsterdams advocatenkantoor, heeft leuke stage mogelijkheden voor: 

BESTUURSRECHT- STUDENTEN 

Kom ons team Bestuursrecht versterken door juridisch voorbereidend en ondersteunend werk te verrichten: dossieronderzoek, analyse, jurisprudentieonderzoek, het uitzoeken en beantwoorden van juridische vraagstukken! 

Blenheim Advocaten is een innovatief middelgroot advocatenkantoor in Amsterdam met een leeuwenhart voor klanten. Met bezieling voor ondernemerschap. En met een team van mensen met wie het heel prettig werken is. “Work-life balance” staat hoog in het vaandel. 

Blenheim is altijd op zoek naar de kortste weg om het probleem voor de klant van tafel te krijgen. Dat typeert Blenheim Advocaten. Onze klanten zijn ondernemers. Mensen die vragen om een helder antwoord op vaak complexe vragen. 

Door haar lidmaatschap van LAW, een internationaal netwerk met 100 leden en 4000 advocaten in 50 landen, bedient Blenheim veel internationale klanten. Blenheim heeft tevens in-house een hooggespecialiseerde German- en English Desk. 

De bestuursrechtpraktijk van Blenheim is zowel een advies- als procespraktijk, waarin onder meer de volgende zaken worden behandeld: 

• bestemmingsplannen 

• bestuurlijke dwangsom 

• bouwvergunningen 

• rechtmatige- en onrechtmatige overheidsdaad 

Wij bieden Wij bieden je een brede stage waarin je veel van de dagelijkse praktijk zult zien en meemaken. Je ontvangt een stagevergoeding en uiteraard bieden wij je de mogelijkheid om, na je afstuderen, intern te solliciteren naar de functie van advocaat-stagiair. Het is ook mogelijk om als werkstudent te komen werken in onze bestuursrechtpraktijk. 

Geïnteresseerd? Heb je uitstekende studieresultaten, mensenkennis, humor en gedrevenheid en beschik je over een stevige, representatieve persoonlijkheid en goede communicatieve vaardigheden? We kijken ernaar uit om van je te horen! Je sollicitatiebrief, vergezeld van CV, cijferlijst, eventuele referenties en stagebeoordelingen, kun je richten aan: 

Mevrouw Mr. Beep Rietjens-Van Werven, brietjens@blenheim.nl 

Blenheim Postbus 10302 1001 EH Amsterdam 

www.blenheim.nl