Werkstudent Arbeidsrecht bij Streefkerk Onderwijsrecht

Werkstudent Arbeidsrecht bij Streefkerk Onderwijsrecht

Streefkerk Onderwijsrecht is een kantoor dat zich richt op de onderwijssector in Nederland. We zijn gespecialiseerd in onderwijswet- en regelgeving en bedienen de sector vanuit verschillende rechtsgebieden. Vanuit die expertise geven we strategisch en juridisch advies in uiteenlopende situaties, procedures en transacties. We bedienen de gehele onderwijssector: van kinderopvang tot wetenschap.

Voor een concrete zaak waarin wij de sluiting van een middelbare school begeleiden, zijn wij op zoek naar een werkstudent met interesse in het arbeidsrecht.

Jouw werkzaamheden

Je draait zo snel mogelijk mee in de zaak, zodat je echt kunt proeven van het vak. Je doet onderzoek naar wetgeving, literatuur en jurisprudentie en je bestudeert arbeidsrechtelijke dossiers. Je doet dit ten behoeve van cliëntadvisering in de hiervoor genoemde zaak. Schrijft conceptadviezen, beantwoord arbeidsrechtelijke en onderwijsrechtelijke vragen en neemt deel aan cliëntbesprekingen. Je volgt de actualiteiten op het gebied van onderwijs- en arbeidsrecht, bijvoorbeeld door het annoteren van recente uitspraken, het voorbereiden van artikelen en het behandelen van (concept)wetswijzigingen. Bij brede interesse en gebleken vaardigheden, kunnen jouw werkzaamheden zich ook uitbreiden naar andere rechtsgebieden dan het arbeidsrecht.

Wie ben jij?

Jij bent een maatschappelijk betrokken student in een vergevorderde fase van de bachelor of in de masterfase. Je hebt affiniteit met het onderwijs als sector en hebt een mening over de maatschappelijke vraagstukken en (politieke) besluitvorming die daarmee samenhangen. Het recht is voor jou een stukje van de maatschappelijke puzzel: een middel tot een doel en een houvast voor praktische oplossingen.

Je hebt kennis van het arbeidsrecht, bestuursrecht of civiele ondernemingsrecht (stichtings- en verenigingsrecht). Voor deze opdracht is vooral de kennis of ervaring hebt op het gebied van arbeidsrecht en/of privacy recht (AVG) relevant. Affiniteit met meerdere rechtsgebieden en kennis van het onderwijsrecht is een pre.

Tenslotte ben je analytisch, enthousiast en leergierig. Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift en kunt goed overweg met Office 365 en Outlook, Word en PowerPoint in het bijzonder.

Wat bieden wij jou?

Je komt te werken in een kantoor waar veel aandacht is voor persoonlijke groei en je krijgt alle ruimte om bij te dragen aan de ontwikkeling van het kantoor als geheel. Je wordt opgeleid in een professionele, advocatuurlijke praktijk en krijgt begeleiding op inhoudelijk vlak en je ontwikkeling als jurist en professional. Je wordt uitgedaagd om je naar eigen inzicht en op basis van eigen interesses te ontplooien en ontwikkelen.

Je werkt twee tot drie dagen mee in de praktijk en krijgt een parttime arbeidsovereenkomst aangeboden. Je ontvangt een marktconform salaris, reiskostenvergoeding, een MacBook en iPhone van het kantoor.

Heb je interesse?

Wil je meer weten over deze rol? Neem dan contact op met Sanne Kruithof, 0626288632 of via kruithof@streefkerk.legal

Solliciteren doe je door een motivatiebrief (maximaal één A4), een CV (maximaal twee A4), je meest recente cijferlijst en maximaal één aanbevelingsbrief te sturen naar tiemes@streefkerk.legal 

Spring naar toolbar